Inspecties met drones zijn vooral kosten- en tijdbesparend

Dankzij beelden kun je in één oogopslag zien hoe de situatie ter plaatse is

Bouwplaats Waterdorp

Bij uitstek zijn drones geschikt voor het snel uitvoeren van inspecties. Niet voor niets wordt onze hulp dan ook steeds vaker ingeroepen om in kaart te brengen wat de actuele situatie ter plaatse is. Dit is belangrijk, want dan weet men direct of er eventueel zichtbare schade is. Wanneer dit inderdaad het geval is, dan wordt dit zo nauwkeurig mogelijk door onze ervaren luchtfotograaf opgenomen in de verslaggeving. Op basis hiervan kunnen de verantwoordelijken een beslissing nemen hoe te handelen en of het veilig genoeg is om bewoners weer terug te laten keren in een gebouw.

Akker met luchtballonnen
Ommen

Drone inspecties waarvoor wij worden ingehuurd

De ervaren luchtfotograaf Didrone wordt ingeschakeld voor een verscheidenheid aan inspecties. Je moet dan denken aan het inspecteren van hoge gebouwen, zoals flats, na een zware storm of ongeval zoals een brand. Maar regelmatig komt het ook voor dat onze hulp wordt ingeroepen voor het inspecteren van bijvoorbeeld een windmolen. Onze drone inspecties zijn visuele inspecties. Onze ervaren en professionele drone piloot beschikt over een geoefend zichtvermogen. Wij durven te stellen dat weinig tot niets hem ontgaat. Vooropgesteld dat het aan de buitenkant zichtbaar is.

Voor drone inspecties wordt in principe de DJI Mavic Mini ingezet. Niet alleen heeft dit te maken met het gewicht en de wendbaarheid van deze drone. De wet en regelwetgeving verbiedt het vanwege de risico’s om met zwaardere drones als de DJI Inspire1 Pro te vliegen in stedelijke gebieden. De Inspire1 Pro wordt vooral ingezet voor inspecties als wietplantages opsporen en lopende bouwprojecten. Voor al onze drone inspecties geldt, dat onze bevindingen worden vastgelegd. Wij doen dit in de vorm van een fotoreportage met toelichtingen/locaties van de foto’s

Moet op korte termijn of per direct een drone inspectie worden uitgevoerd?

Drone inspecties hebben meestal een urgent karakter, omdat vaak op korte termijn een besluit genomen moet worden dat ver strekkende gevolgen kan hebben. Het enige probleem is, dat drone inspecties pas kunnen worden uitgevoerd bij een windkracht tot max 4. Wilt je meerdere drone inspecties laten uitvoeren, zodra het mogelijk is?

Neem direct contact met ons op!