Over Didrone

Mijn naam is Dirkjan en ik vlieg sinds 2014 met drones. In het dagelijks leven ben ik als bouwkundig projectleider werkzaam, waar ik altijd de passie heb gehouden voor visualisaties en beeldvorming.

Slider-Over-Spakenburg

Visie op beeldbewerking van Dídrone

Het meest ultime is altijd: De foto is helemaal perfect, dat je deze niet hoeft na te bewerken. Omdat dit veelal niet aan de orde is, zal je moeten nabewerken. De kunst van bewerken is dat de kijker niet kan zien dat de foto bewerkt is. Probeer het hierom zo natuurlijk en neutraal mogelijk te houden.
Bij video kan dit juist weer anders uitkomen. Wil je een bepaalde sfeer creëren, dan zal je de video hiervoor moeten bewerken zodat je het gewenste eindresultaat behaald.
Analoge foto’s bewerken is mogelijk, maar hou er wel rekening mee dat de kwaliteit minder hoog kan zijn, omdat deze foto eerst digitaal gemaakt moet worden. Hierbij is het origineel van de foto mede bepalend voor het uiteindelijke resultaat dat behaald wordt.

Dirkjan van Unen
Die Drone
dji inspire 1 pro raw

Gecertificeerde piloot

Dídrone is gevestigd in Amersfoort, dus lekker centraal in Nederland!
ik ben een gecertificeerde piloot, zodat er met ieder type drone gevlogen mag worden.**

Sinds 2017 gecertificeerd ROC-Light Piloot. Na de wijziging van de regelgeving heb zijn sinds begin 2021 de certificaten A1/A3 en A2 behaald, zodat ik ook nu beschik over de de juiste (en meest actuele) papieren.

** per gewicht van de drone zijn er verschillende regels en mogelijkheden. Zie hiervoor de pagina “Regelgeving

Zelf vliegen met een drone?

Let op! Je moet geregistreerd zijn bij de RDW voordat je met een drone mag vliegen. Heb je een speelgoed drone die lichter is dan 250 gram en daarbij niet over een camera beschikt, dan hoeft dat niet.