Over Didrone

De initiatiefnemer van Didrone Amersfoort is Dirkjan van Unen. Hij is een gepassioneerd liefhebber van het vliegen met drones en doet dit sinds 2014. In het dagelijks leven is hij werkzaam als bouwkundig projectleider. Een baan waar hij met veel enthousiasme dagelijks invulling aan geeft. Daarnaast heeft hij altijd de passie gehouden voor visualisaties en beeldvorming. Het credo van Dirkjan is om altijd het hoogst haalbare na te streven.

Slider-Over-Spakenburg

Visie op beeldbewerking door Dídrone

De ideale situatie is, wanneer de foto in alle opzichten perfect is. Je hoeft deze dan niet na te bewerken. Omdat dit meestal niet het geval is, zal je de foto moeten na bewerken. De kunst van bewerken is, dat de kijker niet kan zien dat een foto bewerkt is. Wij proberen daarom altijd een foto zo natuurlijk en neutraal mogelijk te houden.

Bij video kan dit juist weer anders uitkomen. Wil je een bepaalde sfeer creëren, dan zal je de video moeten bewerken om het gewenste eindresultaat te krijgen.
Analoge foto’s bewerken is mogelijk. Houdt er wel rekening mee dat de kwaliteit minder hoog kan zijn, omdat deze foto eerst digitaal gemaakt moet worden. Hierbij is het origineel van de foto medebepalend voor het uiteindelijke resultaat dat behaald wordt.

Dirkjan van Unen
Die Drone
dji inspire 1 pro raw

Gecertificeerde piloot

Dídrone is gevestigd in Amersfoort. Dus lekker centraal in Nederland!
Ik ben een gecertificeerd piloot, die in principe met elk type drone mag vliegen.**

Sinds 2017 ben ik gecertificeerd ROC-Light Piloot. Na de wijziging van de regelgeving heb ik sinds begin 2021 de certificaten A1/A3 en A2 behaald, zodat ik beschik over de vereiste (en meest actuele) papieren.

** per gewicht van de drone zijn er verschillende regels en mogelijkheden. Zie hiervoor de pagina “Regelgeving

Zelf vliegen met een drone?

Let op! Je moet geregistreerd zijn bij de RDW voordat je met een drone mag vliegen. Heb je een speelgoed drone, die lichter is dan 250 gram en niet over een camera beschikt, dan hoeft dat niet.